جستجوی این وبلاگ

دانشگاه هاي تفرش





دانشگاه آزاد
يكي از دستاوردهاى مبارك و ماندگار انقلاب اسلامى تأسيس دانشگاه آزاد اسلامى است كه در طول بيش از بيست سال فعاليت توانسته است صدها هزار جوان شيفته فراگرفتن علم و دانش را تربيت نموده و هماكنون نيز با داشتن بيش از يك ميليون نفر دانشجو در اقصى نقط كشور در حدود ٢٥٠ واحد و مركز آموزشى، بزرگترين مجموعه دانشگاهى منطقه و جهان به شمار مى آيد.

اين مجموعه عظيم دانشگاهى در سالهاى اخير بهترين مركز نيروهاى متعهد و متخصص بوده است و در اين خصوص نيازهاى نظام مقدس جمهورى اسلامى را در زمينه هاى مختلف مرتفع نموده است.

اين مهم درظل توجهات حضرت حق و رهنمودهاى مقام معظم رهبرى و مديريت كارآمد رياست عاليه دانشگاه جناب آقاى دكترجاسبى و تلاش مجموعه عظيم نيروهاى فعال در دانشگاه آزاد اسلامى تحقق يافته است.

در راستاى توسعه دانشگاه آزاد اسلامى دركشور، شهر تفرش نيز از اين موهبت الهى بهره مند گرديد و درسال ١٣٧٦ با نظر رياست عالى دانشگاه و همچنين مساعدت جناب آقاى خواجه پيرى رياست وقت دانشگاه آزاد اسلامى واحد اراك، مركز آموزش تفرش تحت پوشش دانشگاه آزاد اسلامى واحد اراك فعاليت خود را با جذب ٦٠ نفر دانشجو در رشته مديريت صنعتى در يك ساختمان مسكونى آغاز نمود.

با افزايش دو رشته كاردانى كامپيوتر ـ نرم افزار و كاردانى حسابدارى تا سال ١٣٨٠، تعداد رشته هاى اين واحد به سه رشته و تعداد دانشجويان به ٦٢٠ نفر افزايش يافت. در طى اين چهار سال از نظر ايجاد فضاهاى آموزشى و خدماتى، فعاليتها محدود به تكميل ساختمان نيمه كارى بود كه دانشگاه در بدو تأسيس، فعاليت خود را از آن آغاز نموده بود.

با توجه به نياز اين واحد به فضاي آموزشى و خدماتى مناسب از سال ١٣٨١ احداث مجتمع دانشگاهى در دستور كار مسئولين اين واحد قرار گرفت و براى احداث مجموعه اصلى دانشگاه با تأمين زمينى به مساحت ١٥ ( پانزده ) هكتار در بخش غربى شهر تفرش گسترش سريع اين مجموعه علمى و فرهنگى آغاز گرديد.

اين واحد هم اكنون پذيراى ٢٥٠٠ نفر دانشجو در ٩ رشته مقطع كارشناسى پيوسته، ٢ رشته كارشناسى ناپيوسته و ٩ رشته كاردانى ناپيوسته و ٢ رشته كاردانى پيوسته مى باشد. با توجه به روند توسعه كمى و كيفى، انشاء ا... در آينده اى نزديك، اين واحد به يكى از واحدهاى بزرگ و مطرح دانشگاه آزاد اسلامى در سطح منطقه پنج تبديل خواهد شد.
دانشگاه دولتي
دانشگاه تفرش

استعداد منطقه فرهنگ خيز تفرش (Tafresh) در نظر پرورش بيش از 350 نفر از بزرگان و مشاهير عرصه علمي، فرهنگي، سياسي و هنري و دارا بودن موقعيت هاي ممتاز تاريخي، جغرافيايي و اقليمي، عنايت و توجه مسوولين کشور را معطوف به اين خطه نمود تا آن که سرانجام در اسفند 1365 مجوز احداث مجتمع آموزشي و پژوهشي تفرش، از طرف آموزش عالي، صادر گرديد و در دوم تيرماه سال 1366، کلنگ دانشگاه تفرش بدست نخست وزير محترم وقت آقاي مهندس ميرحسين موسوي بر زمين زده شد و دانشگاه صنعتي اميرکبير متصدي اجراي اين مجتمع گرديد.
همچنين طراحي اين مجموعه دانشگاهي، توسط مهندسين مشاور « داربام» انجام شده است به مديريت مهندس «حسن شيرازي راد »، مشتمل بر هفده دانشکده و چهار مرکز تحقيقاتي انجام شده است و شرکت ساختماني «رامتين فر» به مديريت مهندس "علي (ناصر) مير فخرايي" اولين شرکت پيمانکاري اجراي اين پروژه بوده است.




اهداف ايجاد مرکز دانشگاهي تفرش:
الف - تربيت نيروي متخصص و کارآمد مورد نياز صنايع کشور در زمينه هاي علوم کاربردي - فني مهندسي - هنرهاي کاربردي و علوم انساني (مديريت و جامعه شناسي صنعتي)
ب - انجام تحقيقات مورد نياز صنايع کشور و تربيت پژوهشگر براي صنايع کشور
ج - تربيت کادرهاي آموزشي و پژوهشي براي ساير موسسات آموزش عالي و صنايع

مکان
دانشگاه تفرش (Tafresh) هم اکنون در زميني قريب به 700 هکتار در شمال شرق تفرش و پاي کوه اسپيچ واقع است

 وضعيت آموزشيمرکز دانشگاهي تفرش در حال حاضر داراي چهار گروه آموزشي و به عبارتي چهار رشته تحصيلي در مقطع کارشناسي به شرح زير مي باشد. ضمناً مجوز جذب دانشجو در مقطع کارشناسي در رشته هاي عمراني (محيط زيست) و فيزيک و در مقطع کارشناسي ارشد در رشته هاي عمران (سازه) صنايع (مديريت سيستم و بهره وري) و برق (قدرت) طي سال هاي 82 و 83 از طرف شوراي گسترش آموزش عالي براي اين مجتمع دانشگاهي صادر گرديده است که ان شاءالله از سال 84 اين مجتمع دانشگاهي در 6 رشته کارشناسي و 3 رشته کارشناسي ارشد دانشجو جذب مي نمايد.
1- کارشناسي رياضي کاربري
2- مهندسي برق (قدرت)
3- رشته هاي عمران (نقشه برداري)
4- مهندسي صنايع (تکنولوژي)

علاوه بر اينها دانشکده هاي زمين شناسي ، هوافضا و کشاورزي نيز به طور مستقل در پروژه دانشگاه وجود دارند .

امکانات دانشگاه تفرش
در حال حاضر در اين دانشگاه، بخش هاي مختلف آموزشي، تحقيقاتي، رفاهي، مسکوني، ورزشي و خدمات درماني پيش بيني شده است و حدود 40 هزار متر مربع فضاي آموزشي، تحقيقاتي، کتابخانه، مرکز تحقيقات IT، خوابگاه هاي دانشجويي جمعاً قريب به 11000 متر مربع، سالن هاي ورزشي سرپوشيده چند منظوره 9000 مترمربع و مهمانسراي اساتيد 2900 متر مربع، منازل مسکوني در زميني به وسعت 400 هکتار فعال مي باشد.

آينده
در حال حاضر حدوداً 20 هزار متر مربع از مجموعه ساختمانهاي اين دانشگاه عظيم نيمه تمام باقي مانده است:
دانشکده هاي برق و صنايع با زير بناي 18340 متر مربع و دانشکده عمران و کامپيوتر، سلف سرويس 1450 متر مربع، کارگاه عمومي برق و صنايع، کتابخانه مرکزي به مساحت 1238 متر مربع با همکاري آقاي يعقوبي، منبع آب به ظرفيت 1000 متر مکعب، مرکز تحقيقات الکترونيک به مساحت 765 متر مربع با همکاري دکتر عليميرزايي، هشت دستگاه منازل مسکوني، خوابگاه هاي ياسين اميرکبير الزهرا چمران کوثر، سالن هاي ورزشي آبي، مهمانسراي اساتيد و ساختمان هاي نگهباني، باشگاه اساتيد، بهداري، فروشگاه، مهد کودک و دبستان.
به نقل از کتاب "برسي آثار تاسيس دانشگاه در تفرش" نوشته مهندس غلامرضا حيدري:
(( پس از خرداد سال 1363 هجري شمسي كه از طرف مردم تفرش به عنوان نماينده دومين دوره مجلس شوراي اسلامي انتخاب گرديدم موضوع رشد و توسعه منطقه يكي از مهمترين موضوعات مورد توجه ام بوده است. 
براي اولين بار كه به عنوان نماينده مجلس در پاييز سال 1363 خدمت آقاي مهندس ميرحسين موسوي نخست وزير محترم رسيدم ايشان فرمودند آيا مي دانيد زماني در اين فكربوديم كه تفرش مي تواند يكي از مراكز مهم كشور باشد، بنده نيز عرض كردم دير نشده است و در خدمتتان هستيم. البته بحث بيشتري مطرح نشد ولي بعد از ملاقات، مطالب ايشان شديداً توجه مرا جلب كرد كه بايد استعدادي در تفرش نهفته باشد كه قابليت تبديل به يك مركز مهم كشور را داشته باشد. بنابر اين تصور اوليه جهت يافتن اين قابليت در ذهنم ايجاد شد. 
قبل از هر تصميمي يك بار تمام منطقه را به دقت بازديد و با مردم همه روستاها و شهرها و نيز مسوولين گفتگو و نيازمنديها و نكته نظرات آنان را جويا و همه مطالب را به دقت يادداشت مي نمودم. بعد از مشورتهاي زياد به جمع بندي پرداختم. اولين جمع بندي اين بود، هر اقدامي كه بخواهيم جهت رشد و توسعه منطقه انجام دهيم مسئله راه هاي ارتباطي از اولين نيازها مي باشد لذا تكميل و يا احداث راه هاي ارتباطي مطلوب در سرلوحه اقداماتمان قرار گرفت، .... 
... آقاي فخرايي از اهالي تفرش كه از كارمندان وزرات نيرو مي باشد يادآور شدند كه در ساليان قبل از انقلاب مشاور "سه تيران" فرانسه طرح آمايش ايران را مطالعه مي نمودند سه منطقه از ايران را براي شهر دانشگاهي بسيار مناسب تشخيص دادند كه سهل الوصول ترين آن تفرش مي باشد و مدارك آن در سازمان برنامه و بودجه موجود مي باشد. متاسفانه با تلاشهاي بسيار اين مدارك را پيدا ننمودم. البته از آْقاي ملايري مسول آموزش شركت گسترش صنايع سنگين نيز شنيدم كه مركز گسترش صنايع سنگين قبل از انقلاب تصميم داشت در تفرش مركز آموزش صنعتي بزرگي احداث نمايد. 
آقاي حاج حسين شرفي از تفرشي هاي مقيم تهران يادآور شدند زمانيكه آقاي مهنس افضلي پور از تفرشي هاي مقيم تهران تصميم به احداث دانشگاه كرمان گرفت موضوع احداث دانشگاه در تفرش نيز مطرح بود. در سال 1343 مرحوم دكتر خشايار اقدام به احداث يك هنرستان صنعتي نسبتاً بزرگ با هفت رشته تحصيلي در تفرش نمود كه در آن زمان در شهرهاي اطراف حتي قم نيز هنرستان صنعتي وجود نداشت. با نظر به مجموعه مطالب فوق باصطلاح تصور تاسيس دانشگاه تفرش در ذهنم ايجاد شد. 
با توجه به مجاورت با شهرهاي صنعتي بزرگ اراك، ساوه احداث دانشگاهي كه محور اصلي آن تامين نيروي انساني و تحقيقاتي مورد نياز صنعت باشد را به عنوان يك ايده به بررسي و تحقيق پرداختيم. 
مجموعه مطالعات و بررسي ها ما را در تحقيق اين امر عظيم اميدوارتر مي نمود. در مورخه 5/8/65 طي يك نامه رسمي به جناب آقاي مهندس ميرحسين موسوي نخست وزير محترم پيشنهاد تاسيس دانشگاه تفرش را نمودم. ايشان به جناب آقاي دكتر فرهادي وزير محترم فرهنگ و آموزش عالي دستور بررسي و مطالعه انجام كار را دادند. از آنجا كه دانشگاه صنعتي اميركبير (پلي تكنيك) به عنوان دانشگاه ما در پيشنهاد شده بود اين ماموريت به عهده اين دانشگاه گذاشته شد. 
پس از بررسي ها و مطالعات لازم بر اساس مصوبه 26/12/65 شوراي محترم گسترش دانشگاه ها با تاسيس مركز دانشگاهي تفرش موافقت نمود و در مورخه 2/4/66 توسط جناب آقاي مهندس ميرحسين موسوي اولين كلنگ آغاز عمليات ساختماني بر زمين شد. 
در تاريخ 1/7/1366 جناب آقاي دكتر محمود حسابي طي نامه اي به جناب آقاي مهندس ميزحسين موسوي از تاسيس مركز دانشگاهي تفرش تقدير و پشتيباني نمودند، پشتيباني جناب آقاي دكتر محمود حسابي در تسريع و تداوم كار بسيار موثر بوده است.
دانشگاه پيام نور



دانشگاه پيام نور تفرش كار خود را در سال 1384 براي نخستين بار در شهر تفرش به رياست جناب اقاي ابوالفضل عتيقي با تعداد محدودي دانشجو اغاز كرد . اين دانشگاه  ابتدا به مساحت تقريبا كمي به بهره برداري رسيد .

طولي نكشيد با گذشت دو سال با انتساب مهندس دهقاندار به عنوان سرپرست دانشگاه نيز با تعداد دانشجوي بيشتري به كار خود ادامه داد و به دنبال ان نيز ساخت فاز دوم دانشگاه شروع شد . به طور كلي با وجود دو دانشگاه (آزاد - دولتي) در شهر تفرش اين سومين دانشگاه تفرش محسوب مي شود . دانشگاه پيام نور تفرش در منطقه كوهين در حوالي امامزاده احمد واقع شده است و هم اكنون سال به سال بر تعداد دانشجويان اين دانشگاه افزوده مي شود .

در حال حاظر اين دانشگاه در رشته هاي فني مهندسي و علوم پايه و علوم انساني دانشجو مي پذيرد كه براي  دانشجويان رشته هاي فني و مهندسي و علوم پايه سه روز اول هفته و دانشجويان علوم انساني سه روز دوم هفته كلاس برگزار مي كند . در اين دانشگاه اساتيد  براي آموزش بهتر دانشجويان بنا به اهميت درس تمام جلسات را به صورت مالتي مديا و با امكاناتي نظير ويديو پرژكتور به دانشجويان اموزش مي دهند . هم اكنون تمامي كلاسهاي كامپيوتر و رياضيات به اين طريق اداره مي شود .

پس از پشت سر گذاشتن شرايط واقعا سخت در يكي دو سال اوليه هم اكنون تقريبا بيشتر امكانات لازم براي دانشجويان بنا به بضاعت مسئولين فراهم گرديده و روز به روز در حال ارتقا و پيشرفت است.دانشگاه پيام نور تفرش پيوسته با امكانات كمي نظير فضاي فرهنگي به طور منظم به هنگام مناسبتهاي مختلف با همكاري امور فرهنگي مراسمهاي مختلفي را برگزار ميكند و با دعوت اساتيد مختلف از سراسر كشور از فضاي اموزشي ساير دانشگاه استفاده ميكند .

طولي نكشيد با پيشرفت دانشگاه از لحاظ نيروي انساني براي دانشجويان كلاسهاي مختلف فرهنگي – اموزشي – ورزشي تشكيل شده است . البته نكته قابل توجه دانشجويان اين مركز هستند كه با تلاش فراوان از هر كمكي به دانشگاه دريغ نميكنند و به فعاليت دانشجويي خود ادامه مي دهند كه اين نيز قابل تحسين است .


هیچ نظری موجود نیست: